Πως το home coaching μπορεί να βοηθήσει στον κοινό βίο ενός ζευγαριού;

Το αγόρι συναντά το κορίτσι στο δρόμο, στη δουλειά, σε μια κοινή παρέα και εκεί ξεκινούν όλα.. ο έρωτας, η αγάπη, η αφοσίωση και η ανάγκη και των δυο πλευρών να δείξουν μόνο τα καλά στοιχεία του εαυτού τους και να κάνουν τα πάντα να μοιάζουν ιδανικά.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό το αγόρι αποφασίζει να μείνει με αυτό το κορίτσι; Τι γίνεται όταν ο άνθρωπος που τόσο καιρό σου μιλούσε για έργα του Τουλούζ-Λωτρέκ, τώρα θέλει να βάλει αφίσες περιοδικών στο δωμάτιο του σπιτιού σας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο ευτυχισμένοι θα ήσασταν εάν δεν τσακωνόσασταν με εκείνο το κορίτσι -που νοικιάσατε μαζί του το διαμέρισμα του 3ου ορόφου στο κέντρο της πόλης-, για τα δεκάδες ζευγάρια παπούτσια που της άρεσε να έχει εκτεθειμένα μέσα στη ντουλάπα; Και αντίστοιχα πόσο καλύτερη θα ήταν η σχέση σας εάν εκείνη είχε βρει ένα λειτουργικό τρόπο να τακτοποιεί τα παπούτσια της;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα μπορούσατε να τα απαντήσετε στον εαυτό σας, κατανοώντας πόσο σημαντικό είναι το home – coaching στη ζωή σας, μιας και μέσα από αυτό μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή και να συνυπάρξετε αρμονικά με το σύντροφό σας μέσα στο σπίτι σας.

Αρχικά, να έχετε στο νου σας ότι θα πρέπει να είστε ο εαυτός σας και αντίστοιχα να δίνετε στο σύντροφο σας το ίδιο δικαίωμα. Στη συνέχεια όταν θα πάρετε την απόφαση να μείνετε με το αγόρι ή την κοπέλα σας στο ίδιο σπίτι θα πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι κάνετε ένα κοινό βήμα μαζί που θα έχει την ταυτότητα και των δύο.

Για παράδειγμα, το σαλόνι σας δε μπορεί να διακοσμηθεί μόνο με girly αντικείμενα, καθώς δε μένετε πια εσείς μαζί με τα αμέτρητα μικροαντικείμενά σας  σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ, αλλά μένετε με το σύντροφό σας που αγαπάει το μπλε και τις κλασσικές γραμμές.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά, έπιπλα και χρώματα που θα κάνουν το σαλόνι σας girly και ταυτόχρονα κλασσικό.

Πρέπει και είναι σωστό να έχετε τη δύναμη να πείτε στο σύντροφο σας ότι κάτι δε σας αρέσει και δε θέλετε να προστεθεί στο σπίτι σας, αλλά ταυτόχρονα να δέχεστε και τα δικά του θέλω και να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Θα πρέπει λοιπόν, να μάθετε να αγαπάτε όλα αυτά που αγαπά ο σύντροφός σας και θέλει να έχει στο σπίτι σας, καθώς είναι πραγματικά κομμάτια του εαυτού του, τον εκφράζουν και τον κάνουν να νιώθει άνετα στο χώρο. Είναι αντικείμενα και έπιπλα που δεν αγόρασε για να σας εντυπωσιάσει , αλλά γιατί του αρέσουν και τον αντιπροσωπεύουν .

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσετε ένα μεγάλο βάζο για το coffee table στο σαλόνι να σκεφτείτε πολύ καλά που θα το τοποθετήσετε έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός για να αφήνει και ο σύντροφος σας τα βιβλία που του αρέσει να διαβάζει στον καναπέ!