Οι 50 αποχρώσεις του γκρι στη διακόσμηση του χώρου σας!

Το γκρι είναι ένα χρώμα που το συναντάμε σε πολλές αποχρώσεις, η κάθε μια από αυτές είναι τόσο όμοιες και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι το χρώμα των αναποφάσιστων, των συντηρητικών, αλλά και αυτών που αγαπάνε το σοφιστικέ στυλ. Μπορεί να προκαλέσει τη φαντασία, αλλά και άλλες φορές να στεναχωρήσει όποιον το συναντά. 50 διαφορετικές »αποχρώσεις» συναισθημάτων σε ένα χρώμα!

Το γκρι όπως και το λευκό και το μαύρο λειτουργούν ως καμβάς δημιουργίας σε ένα χώρο και δε θεωρούνται χρώματα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα ο καναπές σας είναι γκρι και οι τοίχοι σας λευκοί, δε σας περιορίζει τίποτα ώστε να χρησιμοποιήσετε ότι χρώμα σας αρέσει για τα υπόλοιπα έπιπλα, όπως το τραπέζι σαλονιού, τη σύνθεση τοίχου, την τραπεζαρία κλπ.

Επιλέξτε έπιπλα σε ξύλο σε κάποια φυσική απόχρωση για ένα ονειρεμένο συνδυασμό με το λευκό και το γκρι. Για να υιοθετήσετε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση χρησιμοποιήστε έπιπλα σε λάκα ή σε γυαλί. Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα ενσωματώνοντας τα χρώματα που σας αρέσουν στο χώρο σας μέσω των περιφερειακών στοιχείων όπως δηλαδή κουρτίνες , μαξιλάρια ,χαλιά, διακοσμητικά κλπ.
 
5+ 1 Συμβουλές να ενσωματώσετε το στυλ »50 αποχρώσεις του γκρι» στο χώρο σας.
1. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα, αποφύγετε τις έντονες αντιθέσεις χρωμάτων όταν επιλέγετε πχ. τραπεζαρία με καρέκλες, καναπέ και σύνθεση τοίχου κλπ.
2.  Αν επιθυμείτε να βάψετε κάποιο τοίχο σε σκούρο χρώμα προτιμήστε κάποιο τοίχο κοντά σε παράθυρο όπου παίρνει φως ή εναλλακτικά τολμήστε το στις εσοχές του σπιτιού.
3. Όταν επιλέγετε να βάλετε ένα χρώμα σε μια μεγάλη επιφάνεια πχ. σε ένα τοίχο, καναπέ κλπ. να γνωρίζετε ότι αυτο ανοίγει τουλάχιστον δυο τόνους παραπάνω.
4. Για μίνιμαλ αποτέλεσμα μην υπερβείτε των κανόνα των τριών διαφορετικών αποχρώσεων στο χώρο σας. Μπορείτε εναλλακτικά να παίξετε με ίδιους τόνους από το βασικό χρώμα του σπιτιού σας.
5. Το ανθρακί είναι το νέο μαύρο. Τοποθετήστε το σε έναν τοίχο, σε μια πολυθρόνα ή σε κάποια διακοσμητικά και ανακαλύψτε πως μπορεί να αναδείξει υπέροχα τα υπόλοιπα έπιπλα.
6. Το λευκό προσδίδει καθαρότητα και επιβάλλεται σε μικρούς χώρους όπου τους βοηθάει να δείχνουν ακόμη μεγαλύτεροι και πιο φωτεινοί.