Μετατρέψτε το σπίτι σας σε ένα πρότυπο αστικό σπίτι!

Τα αστικά σπίτια περιορίζονται συνήθως, εντός λίγων τ.μ. σε ένα ενιαίο χώρο, χωρίς εσωτερικές πόρτες και συμβατικά δωμάτια, με μόνη εξαίρεση το υπνοδωμάτιο, που αποτελεί το μοναδικό χώρο που κρατά τον ιδιωτικό χαρακτήρα του. Γενικότερα, η διαρρύθμιση ενός σπιτιού στην πόλη είναι κάπως ανορθόδοξη, με βασικό χαρακτηριστικό την κουζίνα που είναι εκτεθειμένη στα βλέμματα όσον εισέρχονται στο χώρο και μοιάζει να καλωσορίζει τους επισκέπτες.

Τα υλικά που συναντάμε είναι φυσικά: Μασίφ ξύλα, μάρμαρα, τσιμέντο και αυθεντικά υφάσματα. Στα σύγχρονα αστικά σπίτια, το ύφος της διακόσμησης είναι κοσμοπολίτικο και ζεστό, με το παλιό και το νέο να συνυπάρχουν. Το παλιό να αναδεικνύει το καινούργιο και το καινούργιο να δίνει μεγαλύτερη αξία στο παλιό. Και τα δύο μπορούν να προσφέρουν πρακτικότητα, ζεστασιά και να ξυπνήσουν αναμνήσεις.

Αυτή τη βδομάδα εμπνεόμαστε από τις αστικές πόλεις του κόσμου και σας δείχνουμε πως θα δώσετε κι εσείς αυτή την αίσθηση στο χώρο του σπιτιού σας …. Εμείς το λατρέψαμε!!

 

Καναπές Carlton /BoConcept
Ρολόι τοίχου με φωτισμό Led Factory/ KARE Designplus

Φωτιστικό δαπέδου Actor/ KARE Designplus 

 

Βιτρίνα London/ KARE Designplus 
Πίνακας Grand Central Station / KARE Designplus
Κηροπήγιο Industrial με έξι βραχίονες / BoConcept 
Τραπέζι καθιστικού Andra by Tonin Casa/ Armeniakos home
Μπουφές Fermo / BoConcept 
Πολυθρόνα Heart Cone Chair / VITRA 
Τραπεζαρία Riflessi in Laguna by Helidon  Xhixha, Riva / Love-it.gr
Βιβλιοθήκη Naviglio της Tonin Casa/ Armeniakos home

Φωτιστικό τοίχου Kitchen/ Kare Designplus 

 

Φωτιστικά  Multilamp Line /Designisthis.com
Καθρέπτης Mirage Mirror by Karim Rashid – Robba Edition / Designisthis.com

Καρέκλα Colorado Mocha /KARE Designplus

 

4 + 1 Ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας ένα πρότυπο αστικό σπίτι!

  1. Επιλέξτε διακοσμητικά και έπιπλα σκανδιναβικού design και κομμάτια που μοιάζουν μικροί θησαυροί κληρονομημένοι από τις προηγούμενες γενιές της  οικογένειας σας.
  2. Εμπνευστείτε από κομμάτια επίπλων που θυμίζουν σουβενίρ από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ένας πίνακας που απεικονίζει τη ‘’ζωή’ ’ σε μια χώρα που βρίσκεται μακριά.
  3. Τοποθετήσετε έναν άνετο δερμάτινο καναπέ στο καθιστικό, ακριβώς στο σημείο που θέλετε να απολαμβάνετε τον καφέ σας με θέα τις ομορφιές της πόλης.
  4. Εκμεταλλευτείτε τις κατακόρυφες επιφάνειες, χρησιμοποιώντας ράφια ώστε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο. Η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα έξυπνη λύση αποθήκευσης για χώρους με περιορισμένες δυνατότητες διαρρύθμισης.
  5. Κρατήστε το στυλ του σπιτιού σας όσο πιο απλό γίνεται. Εάν ο χώρος σας είναι ενιαίος δημιουργήσετε ένα αόρατο διαχωριστικό, χρησιμοποιώντας μια βιβλιοθήκη σε περίτεχνο σχέδιο που δεν περιορίζει το φυσικό φως και μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στο χώρο σας.

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε ένα χώρο που θα χαλαρώνετε, θα χαίρεστε το φως αλλά και τον άλλοτε καταγάλανο κι άλλοτε συννεφιασμένο ουρανό της πόλης και να θυμάστε ότι στη διακόσμηση όλα αλληλεπιδρούν και τίποτα δε φωνάζει!