Είναι η νέα wild συλλογή των ΙΚΕΑ αυτό που λείπει από το σπίτι σας;

Η νέα wild συλλογή της ΙΚΕΑ είναι εμπνευσμένη από το Σκανδιναβικό σχέδιο έτσι ακριβώς όπως εμφανίστηκε πριν από 40 χρόνια, τότε που η εργασία μιας ομάδας σχεδιαστών θεωρήθηκε «unsellable.» Η ΙΚΕΑ φαίνεται να διαφωνεί.

Ενώ το σουηδικό εμπορικό σήμα ΙΚΕΑ εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτει στη συλλογή της προϊόντα που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την εποχή, η πιο πρόσφατη συλλογή του ηλεκτρικού οικιακού εξοπλισμού και των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της, είναι ένα δημιούργημα βγαλμένο από το παρελθόν.

Στη δεκαετία του ’70, 10 νέοι σχεδιαστές στη Σουηδία ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους και έκαναν έφεραν την επανάσταση στην τότε συντηρητική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας. Εμπνεύστηκαν από τη λαϊκή τέχνη, τους έντονους συνδυασμούς χρωμάτων και από τα τολμηρά γεωμετρικά σχέδια και δημιούργησαν τη δική τους αυτοκρατορία το χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, την Ομάδα 10. Γρήγορα έγιναν γνωστοί και τα σχέδια τους εντυπωσίασαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Σήμερα είναι οι σχεδιαστές που βρίσκονται πίσω από τη νέα wild συλλογή της ΙΚΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασική πηγή έμπνευσή τους είναι ένας κόσμος χωρίς πόλεμο που όλοι αγαπούν τα χρώματα, τα γεωμετρικά σχέδια και τη μουσική.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων των ΙΚΕΑ, Marcus Engman, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι το ύφος των σχεδίων τους έχει μείνει αναλλοίωτο στο χώρο και τολμηρό όπως ακριβώς ήταν στη δεκαετία του 70

Τα ράφια των ΙΚΕΑ γέμισαν με πιάτα, δίσκους, κουβέρτες που είχαν μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση, τη γεωμετρία και την αρχιτεκτονική και φυσικά εντυπωσίασαν!

Απολαύστε τα!