Η Μαγεία του Σπιτιού

..Μόδα είναι αυτο που αγαπάμε όχι μόνο ότι είναι στη μόδα!..

Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη. Την αγάπη που νιώθετε για το περιβάλλον στο οποίο ζείτε, το σπίτι σας. Αλλά και την αγάπη για τον εαυτό σας. Συνδυάζοντας αυτά τα δυο μπορείτε να πετύχετε κάτι αξιοθαύμαστο!

Θέλετε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας; Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές στο σπίτι σας. Και αντίστροφα. Για να ξεφορτωθείτε τη μονοτονία του σπιτιού σας, ξεκινήστε αλλάζοντας κάτι στη στάση σας απέναντι στην καθημερινότητα.

Πόσοι από εσάς δεν έχετε νιώσει, έστω μια φορά, την ανάγκη για μια αλλαγή, π.χ. στην εσωτερική διακόσμηση, στη διαρρύθμιση κάποιου χώρου στο σπίτι, κ.ά. ; Στην πραγματικότητα αυτό προκύπτει από μια εσωτερική, βαθύτερη ανάγκη να αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας.

Έχετε αισθανθεί τις “μπαταρίες” σας να γεμίζουν όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας; Τη λαχτάρα να βρεθείτε σε αυτό, όταν είστε κάπου μακριά; Αυτή είναι η Μαγεία του Σπιτιού, όταν αυτό συνδυάζει το τρίπτυχο αγάπης, γαλήνης και αρμονίας, αντανακλώντας τον εσωτερικό σας κόσμο.

Όταν όμως συμβαίνουν ραγδαίες αλλαγές στη ζωή σας, όπως ένα διαζύγιο, μια μετακόμιση, μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή αποτυχία, μια αλλαγή στο χώρο του σπιτιού σας μπορεί να αποτελέσει εκείνη τη μικρή πινελιά που θα σας κάνει να δείτε ξανά τη θετική πλευρά της ζωής.

Παίζοντας με τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι σαν να παίζετε κρυφτό με την προσωπικότητά σας. Δοκιμάστε αυτά που σας αρέσουν. Δείξτε σε αυτούς που επισκέπτονται το χώρο σας αυτά που σας ευχαριστούν και που αποτελούν κομμάτι του εαυτού σας. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ακολουθείτε συγκεκριμένους κανόνες διακόσμησης, αλλά ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και σας προσφέρει άνεση.

Σκεφτείτε πόσα σπίτια είναι πανομοιότυπα, διότι οι ιδιοκτήτες τους ακολουθούν κανόνες που προστάζει η μόδα και όχι τους κανόνες που προστάζει η δική τους αισθητική, και η δική τους ανάγκη να νιώθουν άνετα. Ακόμα και ένα έπιπλο που για κάποιους μπορεί να μοιάζει παλιομοδίτικο, μπορεί για εσάς να αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο της διακόσμησης του χώρου που το έχετε τοποθετήσει.

Και όπως έλεγε και ο William Morris, ο καλλιτέχνης που παθιάστηκε όσο κανείς με τις εφαρμοσμένες τέχνες: “Να μην έχεις τίποτα που να μην ξέρεις ότι είναι χρήσιμο ή να μην πιστεύεις ότι είναι όμορφο μέσα στο σπίτι σου”.

IMG_6318 IMG_6315

IMG_6295 (1) IMG_6294 (1)IMG_6329