Ένα σουηδικό σπίτι στo τολμηρό μπλε!

Κάνοντας κάποιος ένα ταξίδι στη Δανία, τη Νορβηγία,τη Σουηδία και τη Φινλανδία θα δει το λόγο για τον οποίο η Σκανδιναβική αισθητική είναι τόσο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. 

Υπάρχει μια πλευρά αυτού του ύφους που έχει μια δόση coziness, η οποία λατρεύει τα έντονα χρώματα. Σήμερα, θα δούμε ένα σπίτι στη Σουηδία που αγαπά το μπλε, τις κλασσικές ταπετσαρίες και τις μυθικές αντίκες που απεικονίζουν οτιδήποτε περίεργο και ταυτόχρονα μοναδικό.

Στην είσοδο αυτού του σπιτιού έχει χρησιμοποιηθεί μια ταπετσαρία με λευκό φόντο και μπλε λουλούδια που μοιάζουν να έχουν μόλις κοπεί από τον κήπο. Το πάτωμα είναι τόσο λείο που σε αυτό καθρεπτίζεται κάθε λεπτομέρεια αυτού του χώρου. Η λευκή ξύλινη σκάλα σε προϊδεάζει για όλα όσα πρόκειται να δεις αναβαίνοντας την.

Πριν προλάβετε όμως να ανεβείτε τη σκάλα το φως θα σας οδηγήσει σε ένα άλλο χώρο που θα σας μαγέψει, αυτόν του σαλονιού. Εκεί έχει χρησιμοποιηθεί και πάλι το τολμηρό μπλε στα διακοσμητικά και τους τοίχους, αλλά και στα έπιπλα. Το μπλε ντουλάπι σε γραμμές που θυμίζουν μια άλλη εποχή, σίγουρα θα σας κάνει να ανατρέξετε στο κοντινότερο χρωματοπωλείο ώστε να προμηθευτείτε μπλε μπογιά για να βάψετε το δικό σας παλιό έπιπλο. Ένα ακόμα στοιχείο στο χώρο αυτό που κεντρίζει τα βλέμματα είναι η κουνιστή ξύλινη καρέκλα που είναι έτοιμη να κουνηθεί μόλις φυσήξει κάποιο δροσερό αεράκι.

 Η διακόσμηση σε ένα από τα παράθυρα του ίδιου χώρου είναι το ιδανικό σημείο να θαυμάσετε τη φύση έξω πριν πάτε στο επόμενο δωμάτιο. Εκεί θα βρίσκεστε πια στην τραπεζαρία.

Οι τοίχοι εδώ είναι λευκοί και δένουν υπέροχα με το φυσικό ξύλο του πατώματος καθώς και με τα φυτά που δίνουν μια άλλη ανάσα στο χώρο. Το τραπέζι έχει λευκή επιφάνεια και μεταλλικά πόδια σε μοντέρνα γραμμή, ενώ οι καρέκλες είναι ξύλινες κλασσικές. Παρόλα αυτά, αυτή τους η διαφορετικότητα συνθέτει μια ξεχωριστή τραπεζαρία.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο χώρο θα δείτε ότι ένα άλλο δωμάτιο ανοίγεται μπροστά σας και η ταπετσαρία στους τοίχους του με τα μπλε μοτίβα, σας παρασύρει να το επισκεφτείτε. Εκεί θα βρείτε το γραφείο, ακριβώς στο σημείο που το φως του ήλιου πλημμυρίζει με ενέργεια το χώρο, ενώ λίγο πιο πέρα ο μπλε δερμάτινος καναπές σίγουρα θα αποτελέσει το σημείο που θα ξαποστάσετε για να παρατηρήσετε καλύτερα το χώρο.

Αυτή η «επίσκεψη» θα πρέπει σίγουρα να ολοκληρωθεί στα υπνοδωμάτια. Στο ένα θα δείτε το μπλε να κυριαρχεί τόσο στους τοίχους, -σε μορφή ταπετσαρίας-, όσο και στα υφάσματα και στα διάφορα διακοσμητικά.  Στο άλλο όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, μιας και το τολμηρό μπλε βρίσκεται διακριτικά στο χώρο, δίνοντας τη σκυτάλη σε πιο γήινες αποχρώσεις.

Εμπνευστήκαμε από www.cocokelley.com