Ένα πανέμορφο διαμέρισμα με κλασική-μοντέρνα διακόσμηση!

Ένα πανέμορφο διαμέρισμα που βρίσκεται λίγο μακριά από εδώ στο Άμστερνταμ, μας εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο στυλ του. Δείχνει απλό στην διακόσμηση του αλλά τόσο ξεχωριστό από τον  συνδυασμό του κλασικού-μοντέρνου που έχει γίνει με έναν προσεκτικό τρόπο. Στο σαλόνι ξεχωρίζει το κλασικό τζάκι με τον επιβλητικό καθρέπτη ακριβώς από πάνω του όπου εναρμονίζεται υπέροχα με τον minimal λευκό καναπέ και το τραπέζι του καθιστικού.Ένα σπίτι που έχει ως βάση το ουδέτερο λευκό και πινελιές χρωμάτων στα περιφερειακά του στοιχεία. Το χρώμα έχουν δώσει σε αυτό τον χώρο ο χρυσός σκαλιστός καθρέπτης, το χειροποίητο κλασικό χαλί, τα λουλούδια και τα διάφορα διακοσμητικά που έχει. Ο συνδυασμός  αυτός εκτός το τι είναι μια τάση στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια είναι και μια έξυπνη λύση για όσους θέλουν να αλλάζουν συνεχώς την διακόσμηση του σπιτιού τους.

Οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού κινούνται στην ίδια φιλοσοφία δίνοντας έτσι έναν όμοιο χαρακτήρα σε όλο το σπίτι. Στο χώρο της τραπεζαρίας, ακριβώς στη μέση, βρίσκεται μια μοναστηριακή τραπεζαρία συνδυασμένη υπέροχα με industrial καρέκλες. Από πίσω της ακριβώς βρίσκεται μια παλιά βιτρίνα με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους όσους χρειάζονται για να χωρέσουν όλα τα πιατικά μίας οικογένειας.

Στο χώρο του γραφείου μας αρέσει που έχει επιλεγεί μια απλή βιβλιοθήκη, δίνοντας έτσι έμφαση στα πολλά χρωματιστά βιβλία και τα όμορφα διακοσμητικά. Το απλό γραφείο σε διαφορετικό χρώμα από την βιβλιοθήκη δίνει περισσότερο ενδιαφέρον στο χώρο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η κρεβατοκάμαρα είναι τόσο απλή και όμορφη. Ένας χώρος που διακοσμείται με λίγα αντικείμενα και  μας προδιαθέτει να χαλαρώσουμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Οι πινελιές του ξύλου αποτελούν μια καταπληκτική αντίθεση με το λευκό χρώμα που κυριαρχεί.

Ο χώρος αυτός μας δείχνει ότι μία κρεβατοκάμαρα δεν χρειάζεται πολλά έπιπλα και αντικείμενα για να μπορέσει να μας προσφέρει την ηρεμία που χρειαζόμαστε στο τέλος της ημέρας.

 

(Φωτογραφίες: style-files.com)