Ένα μικρό διαμέρισμα γεμάτο αγάπη για το σκανδιναβικό στυλ!

Το σκαδιναβικό στυλ διακόσμησης έχει επιρροές από το μοντερνισμό και ιστορία που εκτιμάτε ότι ξεκινά το 1930. Χαρακτηρίζεται από τη λειτουργικότητα και την άνεση και δημιουργήθηκε από τους  Σκανδιναβούς σχεδιαστές με μοναδική έμπνευση τον άνθρωπο και τη φύση.

Είναι ένα στυλ που αγαπάει τη φωτεινότητα του λευκού, τις λιτές γραμμές και τις μικρές πινελιές πολυτέλειας που μπορούν να χαρίσουν στο χώρο μερικά διακοσμητικά σε χρυσές, χάλκινες και μπρούτζινες αποχρώσεις. Τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα φωτιστικά που συνθέτουν αυτό το στυλ, κρύβουν πάντα μέσα τους τη φύση, μέσω των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους.

Όλα αυτά ήταν τα στοιχεία που ενέπνευσαν τη Σουηδέζα διακοσμήτρια Cecilia Heikkilä και δημιούργησε ένα διαμέρισμα – όαση χαλάρωσης, με φόντο τη ζωή στην αστική πόλη. 

Κάθε γωνιά αυτού του διαμερίσματος είναι εμπνευσμένη από τη φύση. Από το χώρο υποδοχής μέχρι και το μπαλκόνι, η φύση ξεχειλίζει σε κάθε επιφάνεια, σε κάθε διακοσμητικό στοιχείο και μοιάζει σαν να είναι ένα σπίτι χωρίς τοίχους και πόρτες. Ένα σπίτι ενσωματωμένο στο πράσινο της φύσης και το γαλάζιο του ουρανού.

Το λευκό έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες και έχει συνυπάρξει αρμονικά με τα γκρι υφάσματα που έχουν ντύσει το σαλόνι και τα διακοσμητικά σε μεταλλιζέ διάθεση. Τα καφάσια από φυσικό ξύλο που κοσμούν το μπαλκόνι κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ειδικά όταν φωτίζονται από τη γιρλάντα με τις λάμπες, που επιλέχθηκε να πλαισιώσει την εξωτερική διακόσμηση του διαμερίσματος.

Σίγουρα η φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας ανοίξουν τη διάθεση για καλοκαιρινές συζητήσεις στο μπαλκόνι..

  

Εμπνευστήκαμε από τη δημιουργία της Cecilia Heikkilä

Πως να το αντιγράψετε;

Εμείς ανακαλύψαμε μοναδικά κομμάτια επίπλων με σκανδιναβικό design και σας καλούμε να τα δείτε και στη συνέχεια να αφήσετε τη φαντασία σας να σας μεταφέρει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της δικής σας πόλης.

Καναπές Indivi 2/ BoConcept 

Πολυθρόνα Butterfly / KARE Designplus 

Κονσόλα Hemnes/ IKEA 
Τραπέζι μέσης Kragsta/IKEA
Pine cone/BoConcept 
Κρεβάτι Malm/ IKEA 
Κομοδίνο Hemnes/ IKEA
Επιδαπέδιο φωτιστικό Main/ BoConcept 
Τραπεζαρία και 4 καρέκλες Ingatorp-Ingolf/ IKEA
Φωτιστικό οροφής Urban Knitting / KARE Designplus