Διακόσμηση: Πόσο χρώμα χωράει σε ένα διαμέρισμα;

Πόσο χρώμα χωράει σε ένα διαμέρισμα; Η απάντηση που θα πάρετε ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό αυτού του διαμερίσματος που βρίσκεται στη μακρινή Σουηδία, θα σας εκπλήξει!

Η διακόσμηση με πολλά διαφορετικά, -συνήθως έντονα χρώματα-, είναι πολλές φορές αυτό που αποκαλεί ο κόσμος… tricky! Αυτό συμβαίνει καθώς όλοι έχουν στο μυαλό τους ότι το αποτέλεσμα θα  μοιάζει υπερβολικό και θα κουράζει. Το εσωτερικό αυτό του διαμερίσματος στη Σουηδία είναι η απόδειξη ότι ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών χρωμάτων στη διακόσμηση, όχι μόνο δεν κουράζει αλλά δημιουργούν μια άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα που δε θα βαρεθείτε εύκολα.


Η διακόσμηση αυτού του διαμερίσματος είναι βασισμένη στη λογική ότι όλοι οι χώροι θα έχουν μοντέρνο στυλ διακόσμησης, αλλά κάθε ένας από αυτούς θα έχει και κάτι διαφορετικό. Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και στα φωτογραφικά καρέ που ακολουθούν είναι ότι έχουμε ένα artistic διαμέρισμα, με πολύ έντονα στοιχεία σε κάθε χώρο, που εκπλήσσουν ευχάριστα όσους εισέρχονται στο εσωτερικό του.

Περιηγηθείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο και δείτε πως αλλάζει σε κάθε ένα από αυτά η εποχή και το ύφος της διακόσμησης!

Η είσοδος αυτού του διαμερίσματός μοιάζει πολύ με αυτές που συναντάμε στα Παριζιάνικα διαμερίσματα, στα οποία κυριαρχεί η τάξη και η πολυτέλεια από το πάτωμα μέχρι και τους τοίχους, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ έχουμε πιο έντονα χρώματα και περισσότερη έκφραση στη διακόσμηση.

Η τραπεζαρία είναι καλυμμένη περιμετρικά με ταπετσαρία σε χρώματα και μοτίβα εμπνευσμένα από το bohemian style που ταιριάζουν ιδανικά με το κλασσικό τραπέζι στο κέντρο του δωματίου και το ξύλινο καλογυαλισμένο πάτωμα.

Οι καρέκλες που έχουν επιλεγεί είναι στις πιο έντονες αποχρώσεις του μπλε, του πορτοκαλί και του κόκκινου, και ακολουθούν μοντέρνα γραμμή. Η διακόσμηση του τραπεζιού είναι λιτή, αλλά εντυπωσιακή μιας και τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Η βιβλιοθήκη είναι γεμάτη με βιβλία, τα οποία έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια.

Σε μια άλλη γωνιά της τραπεζαρίας συναντάμε ένα έπιπλο σε vintage ύφος που ταιριάζει ιδανικά με το χρυσό καθρέπτη που βρίσκεται από πάνω του, ενώ σε μια άλλη γωνιά ένα έπιπλο που μοιάζει να βρίσκεται εκεί αιώνες, έχει τη δική του ξεχωριστή θέση κάτω από τα πολλά μικρά κάδρα στον τοίχο. Λίγα εκατοστά πιο ‘κει μια ξύλινη πολυθρόνα σε έντονο κίτρινο χρώμα φαντάζει τόσο αναπαυτική.

Στο σαλόνι, όλα είναι τόσο ανόμοια μεταξύ τους, αλλά και τόσο ταιριαστά. Από τη μια ο γκρι καναπές ακολουθεί μοντέρνες γραμμές και από την άλλη ο μπλε καναπές ξυπνά μνήμες από το παρελθόν. Και οι δύο μαζί όμως, συνθέτουν το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε με καλή παρέα.

Από τη διακόσμηση αυτού του χώρου τα βλέμματα κεντρίζουν τα διακοσμητικά πολύχρωμα ανθρωπάκια πάνω στο έπιπλο που χρησιμοποιείται ως mini bar και το κόκκινο γραφείο που βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο.

Τέλος, στην κρεβατοκάμαρα κυριαρχούν συνδυασμοί χρωμάτων σε σκούρο μπλε, οι οποίοι δημιουργούν την τέλεια αίσθηση χαλάρωσης και αρμονίας από μια διαφορετική προσέγγιση, μιας και είναι μια ιδιαίτερα τολμηρή επιλογή! 
Εμπνευστήκαμε από: www.bosthlm.se