Αναπαλαίωση Επίπλων: Έπιπλα μιας άλλης εποχής παίρνουν ξανά ζωή.

Η αναπαλαίωση επίπλων στις μέρες μας είναι η εκπλήρωση μιας ανάγκης των ανθρώπων να αγκαλιάσουν τα παλιά έπιπλα τους και να τα ενσωματώσουν στη σύγχρονη ζωή τους.

Έπιπλα που μυρίζουν ξύλο που κόπηκε πριν δεκαετίες και θυμίζουν το σπίτι που περάσατε τα παιδικά σας χρόνια, γίνονται καμβάς δημιουργίας και παίρνουν ξανά ζωή με απλά υλικά και λίγη φαντασία.

Φανταστείτε λοιπόν την παλιά ντουλάπα που ανοίγατε για να προβάλετε κρυφά το φόρεμα της μητέρας σας μπροστά στον καθρέπτη, να βρίσκεται στο δικό σας δωμάτιο, δίπλα στη ξύλινη τουαλέτα με τον καθρέφτη και το διπλό κρεβάτι. Σκεφτείτε τον παλιό μπουφέ να δίνει μια vintage πινελιά στη σύγχρονη οπτική της τραπεζαρίας σας, ή εναλλακτικά να γίνεται πάσο για την κουζίνα ή να κοσμεί την είσοδο του σπιτιού σας ή ακόμα και να χρησιμεύει ως έπιπλο για την τηλεόρασή σας.

 

Φυσικά τα αναπαλαιωμένα έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τον επαγγελματικό σας χώρο και να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιήστε καθαρά χρώματα, ρομαντικές ταπετσαρίες και γυαλίστε τα έπιπλα με προσοχή ώστε να αναδείξετε την ομορφιά τους κι όχι να το καταστρέψετε. Αν δεν είστε από τους τυχερούς που έχουν τη διάθεσή τους παλιά έπιπλα προς αναπαλαίωση, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι και να ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς που κάποτε έμοιαζαν παλιομοδίτικα, αλλά τώρα είναι στη μόδα!