Μια Βόλτα στο Παρίσι!

Κάνουμε μια βόλτα στο Παρίσι του 2017.. Κι όμως πίσω από τις κλειστές πόρτες αυτού του διαμερίσματος αναβιώνουν μνήμες από τον 17ο αιώνα. Εκεί το μπαρόκ στυλ κυριαρχεί και γοητεύει σε κάθε γωνιά!

Η υπερβολή του συγκεκριμένου στυλ εναρμονίζεται με τις μοντέρνες καθαρές γραμμές του σύγχρονου δημιουργώντας μια οπτική συνέχεια και ένα μοναδικό διακοσμητικό αποτέλεσμα.

1

Οι καμπύλες δεσπόζουν παντού και ενώνονται με τόλμη με το δάπεδο, τους τοίχους, τις οροφές, δίνοντας έτσι στο εσωτερικό του διαμερίσματος μια αίσθηση ζωτικότητας, κίνησης και δράματος. Τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, ο φωτισμός και οι πινελιές του σύγχρονου είναι τα κύρια στοιχεία διακόσμησης αυτού του διαμερίσματος.

Στα έπιπλα  συναντάμε φυσικό ξύλο, μάρμαρο και μέταλλο σε δόσεις που μοιάζουν να μελετήθηκαν σωστά.

Το φως του ήλιου διαχέεται μέσα στο χώρο και αναδεικνύει με τόλμη κάθε σημείο, κάθε επιφάνεια και κάθε διακοσμητικό στοιχείο του διαμερίσματος. Η ομορφιά αυτή κατοπτρίζεται στο χρυσό καθρέπτη πάνω από το τζάκι.

4

Στην τραπεζαρία με τη μαρμάρινη επιφάνεια ο διάφανος πολυέλαιος φωτίζει αριστοκρατικά το χώρο, ενώ η σκάλα σε χρυσή απόχρωση που τοποθετήθηκε στη γωνιά παραπέμπει σε μια διέξοδο προς το φανταστικό κόσμο του διαφορετικού.

5

Αλλάζοντας δωμάτιο, περνάμε από το στενό διάδρομο με τις χρωματιστές ομπρέλες και μεταφερόμαστε στο χώρο με το baroc σαλονάκι και τα βοηθητικά γυάλινα τραπεζάκια σε ιδιαίτερο καφέ χρώμα και πάτο από φελλό.

16

Κοντά σ’  ένα από τα μεγάλα παράθυρα βλέπουμε μια κατασκευή από ξύλο που λειτουργεί άψογα ως αποθηκευτικός χώρος για είδη περιποίησης. Στο ίδιο σημείο, το αεράκι κουνά ελαφρά το μεταξωτό μαντίλι που κρέμεται από τον κυκλικό δίσκο. Την εικόνα αυτή ολοκληρώνουν τα εκκεντρικά παπούτσια που περιμένουν υπομονετικά να φορεθούν, μόλις μια γυναικεία παρουσία καθίσει στην πολυθρόνα με τις λεπτές επιφάνειες που γράφει Do not ever work.

6

Μια ίδια πολυθρόνα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο χώρο με το σωρό από πράσινα μαξιλάρια, που θυμίζουν κομμάτια που πάρθηκαν από κάποιο βασιλικό κήπο.

2

Σίγουρα αυτό το διαμέρισμα συνδυάζει την αριστοκρατία ενός παλατιού με τη φινέτσα ενός σύγχρονου παριζιάνικου διαμερίσματος και μας μεταφέρει σε μια νέα εποχή διακόσμησης.

10 9 11 12 13 8  14 15 17  18

Eμπνευστήκαμε από: http://bit.ly/2lCPi2b